Vaderdag kleurplaten

Op Vaderdag ben je natuurlijk extra lief voor je grote en sterke papa. Dit is de dag om je vader eens goed te verwennen: een ontbijtje op bed en helpen met klusjes in en rond het huis. Een extra knuffel. En… je geeft hem natuurlijk een van deze mooie Vaderdag kleurplaten! Print hem op tijd uit en ga voordat het Vaderdag is (of sta ’s ochtend lekker vroeg op) aan de slag zodat je een leuke kleurplaat aan je papa kunt geven op Vaderdag. Mét een ontbijtje op bed. Veel plezier!

Op Vaderdag staat papa in het zonnetje

Net als Moederdag kwam Vaderdag overwaaien uit de Verenigde Staten. In eerste instantie vierden we Vaderdag in oktober. Later, na de oorlog, werd Vaderdag in Nederland verplaatst naar de 2de zondag in juni.

In een deel van België wordt vaderdag op 19 maart gevierd, de feestdag van St, Jozef. Net als in bijvoorbeeld Italië. In de rest van België vieren ze Vaderdag soms een week eerder dan in Nederland.

Met Vaderdag eren we het vaderschap. Alle vaders staan deze dag in het zonnetje. Ze krijgen een ontbijtje (op bed), kleine cadeautjes en misschien wel een mooie Vaderdag kleurplaat.