Verbind de punten

verbind de punten

Verbind de punten (ook wel bekend met de Engels term ‘connect the dots’) is een leuke puzzel voor zowel kinderen als volwassen. Iedereen heeft dit weleens gedaan! Het doel is om genummerde punten in een kleurplaat met elkaar te verbinden, zodat er een tekening van een voorwerp of karakter ontstaat. Er zijn moeilijke verbind de punten-kleurplaten en makkelijke verbind de punten-kleurplaten. Voor kids en grote mensen!

Verbind de punten is ook ideaal om kinderen te leren verder te tellen dan 20! Bij TopKleurplaat.nl hebben we trouwens ook educatieve sommenkleurplaten met eenvoudige rekenopdrachten voor je.

Dot-to-dot voor volwassenen

Nadat eerder al de kleurplaten voor volwassenen een grote hype werden, is het nu de beurt aan de dot-to-dot kleurplaten, zoals de verbind de punten-kleurplaten ook wel worden genoemd. Heb jij je ook al aan zo’n moeilijke punten-puzzel gewaagd?

Bij volwassenen verbind je de punten vaak in sets. Bij iedere set moet je de pen weer van het papier halen, om dan aan een volgende set te beginnen. Soms staan er ook extra nummers op de kleurplaat, die je moet negeren. Dit om de het moeilijker te maken om de punten te verbinden.

Maar voor volwassenen (of voor grote kinderen zoals tieners) mag het natuurlijk allemaal wel een tandje moeilijker. De komende tijd zullen we hier nog meer van deze dot-to-dot kleurplaten plaatsen. Sla deze pagina alvast op in je favorieten!

Nog meer uitdaging nodig? Bekijk de dot-to-dot kleurboeken!