Zo werkt het

De beste kleurplaten zonder reclame

Op TopKleurplaat.nl vind je de beste kleurplaten, speciaal door onze redactie geselecteerd. Je kunt de kleurplaten gratis uitprinten zonder reclame. Op de website zelf staat wel reclame, omdat we de kosten voor de website natuurlijk graag willen terugverdienen!

Zoek je kleurplaat

Op zoek naar een speciale kleurplaat? Hieronder kun je kleurplaten zoeken. Je kunt ook kijken of jouw kleurplaat misschien in het lijstje met populaire kleurplaten hieronder staat.

Kun je de kleurplaat die je zoekt niet vinden? Meld het dan via ons contactformulier en we gaan meteen voor je op zoek. Regelmatig breiden we onze collectie kleurprenten uit met nieuwe series.Hoe werkt het?

Hoe print je een kleurplaat? Dat leggen we je hieronder graag uit. Wanneer je een zoekopdracht hebt ingevoerd, krijg je een lijstje met resultaten. Stel dat je op zoek bent naar GVR kleurplaten en je hebt ‘GVR’ als zoekopdracht ingevoerd, dan zie je het onderstaande resultaat.kleurplaten zoeken

Klik vervolgens op het plaatje (in dit voorbeeld van de GVR) of op de blauwe tekst (in dit voorbeeld ‘GVR kleurplaten’). De grote oranje pijl wijst ernaar. Je gaat dan naar alle kleurplaten van jouw zoekresultaat (in dit voorbeeld van de GVR). Je ziet dus eerst de categorie kleurplaten, waar je nog op door moet klikken om bij de desbetreffende kleurplatenpagina te komen.

Op de pagina die dan verschijnt, zie je een overzicht van alle kleurplaten die we van jouw keuze hebben. Welke kleurplaat vind je het mooiste? Klik daarop om ‘m in het groot te zien. In het voorbeeld van de GVR staan er maar een paar kleurplaten. Op sommige pagina’s is de lijst kleurplaten zo lang, dat je naar beneden moet scrollen om ze allemaal te zien.

kleurplaten kiezen

Heb je een mooie kleurplaat gevonden? Als je erop hebt geklikt, ziet je scherm er als volgt uit.

de beste kleurplaten zonder reclame gratis printen

Nu kun je jouw kleurplaat heel makkelijk uitprinten. Je hebt natuurlijk wel een printer nodig! Klik op de grote rode knop waarop staat ‘Print deze kleurplaat’. Wil je eerst nog meer kleurplaten in het groot bekijken, dan kan dat ook. Klik gewoon op de kleine plaatjes onder de rode printknop om de andere kleurplaten in dezelfde categorie te bekijken. Je kunt ook andere kleurplaten zoeken door in het menu te kiezen voor ‘Kleurplaten zoeken’ of door in het menu naar ‘Kleurplaten’ te gaan en uit de categorieën een keuze te maken.

Tip: klik het Facebook Like-venster weg (de groene balk) om te voorkomen dat je dit op je uitgeprinte kleurplaat te zien krijgt.

Kleurplaten printen

Ben je klaar om te printen? Klik op de grote rode knop. Dan krijg je een venster te zien waarop je jouw printer en de instellingen kunt kiezen. Als de kleurplaat niet helemaal op het printpapier past, kun je deze eventueel wat verkleinen. Kies bijvoorbeeld 95% of 90% van de oorspronkelijke grootte en kijk of de kleurprent dan wel past.

kleurplaten printen

Ziet alles er goed uit? En ligt er papier in je printer? Klik dan op ‘Druk af’. Je computer geeft nu een signaal aan je printer om jouw favoriete kleurplaat uit te printen. Als je dat wilt kun je jouw kleurplaat vanuit het printvenster ook als pdf opslaan. Let op, het printvenster kan er afhankelijk van jouw computer en het besturingssysteem wat anders uitzien dan op het bovenstaande voorbeeld.

Bekijk je deze website op een tablet of smartphone? Dan kan je scherm er iets anders uitzien, maar de werking is hetzelfde. Om kleurplaten via een tablet of smartphone uit te kunnen printen, moet je printer wel verbonden zijn met draadloos internet.

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe deze website er vanaf een mobiele telefoon uitziet.

kleurplaten website smartphone tablet

Heb je nog vragen of kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op.

Populaire kleurplaten

De kleurplaten hieronder zijn populair op TopKleurplaat.nl. Wat zijn jouw favoriete kleurplaten? Laat een beoordeling achter op de kleurplatenpagina, zodat we weten wat jullie leuk vinden (en wat niet).