GVR kleurplaten

De GVR (De Grote Vriendelijke Reus) is een film die in juli 2016 uitkwam. Hij werd gemaakt door de beroemde regisseur Steven Spielberg en is gebaseerd op het zo mogelijk nog beroemdere boek van Roald Dahl. Inmiddels is een nieuwe generatie opgegroeid met het magische verhaal van het weesmeisje Sofie en de wonderlijke wereld van één vriendelijke en een boel lelijke reuzen. En wij hebben een paar mooie GVR kleurplaten voor je!

Wanneer het meisje Sofie midden in de nacht wakker wordt en uit het raam kijkt, ziet ze een grote gestalte op straat. De gestalte komt dichterbij en plukt haar onder de dekens vandaan. Ze blijkt te zijn ontvoerd door een reus! Ze hoeft echter niet bang te zijn, want het is de Grote Vriendelijke Reus, ofwel de GVR. In het Engels wordt hij de Big Friendly Giant (BFG) genoemd.

Een reus die weliswaar gek praat, maar geen vlieg kwaad doet. Maar hij heeft een paar soortgenoten die wel wat verse kindertjes lusten en er elke nacht op uit trekken om ze op te eten. Dat vindt Sofie vreselijk. En samen met haar nieuwe vriend de GVR bedenkt ze een plan om alle kinderen van de wereld tegen de bloeddorstige reuzen te beschermen.

Het team achter de legendarische film E.T. heeft de koppen bij elkaar gestoken om dit voorheen onverfilmbare verhaal toch te verfilmen. En het wordt waarschijnlijk een groot succes! Heb jij de film al gezien of ga je ‘m binnenkort kijken? Of vind je het stiekem toch wel een beetje spannend? Dan kun je natuurlijk ook eerst het boek gaan lezen.

Bereid je alvast voor op de film met een van deze mooie GVR kleurplaten. Het boek van Roald Dahl won veel prijzen en is een van de allerbekendste kinderboeken ooit. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de legendarische kinderboekenschrijver Roald Dahl werd geboren. Heb jij ook al zo’n zin om mooie GVR kleurplaten in te kleuren?