Sofia kleurplaten

Hier vind je de mooiste Sofia kleurplaten! Sofia het prinsesje (oorspronkelijke titel: Sofia the First) is een Amerikaanse animatieserie die sinds 2012 door Disney wordt gemaakt. De serie richt zich op kleine kinderen (met name meisjes) en bestaat uit korte afleveringen van 22 minuten. Er zijn ook een paar korte films van 60 minuten lang.

Sofia is een gewoon meisje van 8 jaar dat leeft in het dorp. Haar leven verandert wanneer haar moeder met de koning van Toverije trouwt en ze opeens een prinsesje wordt. Ze verhuist naar het paleis en beleeft betoverende en kleurrijke avonturen in haar nieuwe leven als prinses.

Ze krijgt les van Flora, Fauna en Mooiweertje, de drie goede feeën uit het verhaal van Doornroosje. Deze feeën openen ook elke aflevering van de serie. De andere bekende Disney-prinsessen zoals Assepoester en Ariël spelen af en toe een klein rolletje in het verhaal.

Nu kun je zelf ook meedoen in de magische wereld van Sofia, Flora, Fauna en Mooiweertje met de onderstaande verzameling Sofia kleurplaten. Kies je favoriete Sofia kleurplaat en begin meteen!