Masha en de Beer kleurplaten

Masha en de Beer (oorspronkelijke titel: Masja i Medved) is een Russische animatieserie die vele prijzen won. De kleine Roodkapje-lookalike Masha woont in het huis van de ex-circusbeer Misha (of Mishka) en beleeft samen met hem allerlei spannende en leerzame avonturen. Masha is een druk meisje, met een levendige fantasie. Iedere keer opnieuw betrekt ze de beer bij haar streken. Daar wordt de beer wel eens chagrijnig van en hij zet Masha dan op de kast. Maar de beer weet ook dat zijn leven zonder Masha wel erg saai zou zijn…

Naast Masha en de Beer komen er ook nog andere personages in de filmpjes voor. Zoals het konijn dat wortels uit de tuin van de beer probeert te stelen en de twee hongerige wolven die in een oude ambulance wonen en alles doen voor een Masha-boutje. Wat ze natuurlijk nooit lukt.

De serie werd bedacht en geregisseerd door Oleg Koezovkov, Andrej Dobroenov en Dmitri Lovejko. Er zijn 49 afleveringen gemaakt die elk zo rond de zeven minuten duren. Ook buiten Rusland werden de avonturen van Masha en de Beer populair. In verschillende landen zijn de filmpjes te zien.

In Nederland werd de serie uitgezonden door NPO Zappelin en in België door de VRT. Afleveringen zijn nu onder andere te zien op Netflix, YouTube en on demand via Ziggo.

Masha en de Beer is populair bij een brede doelgroep aan kinderen, zowel jongens als meisjes. Peuters, kleuters als oudere kinderen genieten van de kleurrijke verhaaltjes. Je kunt nu nog meer van Masha en de Beer genieten met deze Masha en de Beer kleurplaten.