Kleurplaten Pinksteren

Wat vieren we eigenlijk met Pinksteren? Er zijn weinig mensen die dat nog weten. Voor de meesten is Pinksteren gewoon een lang weekend. Maar eigenlijk is Pinksteren een belangrijke christelijke feestdag.

Pinksteren is altijd 10 dagen na Hemelvaart en vindt plaats op de 50ste dag na Pasen. Daar komt het woord ‘Pinksteren’ ook vandaan. Het betekent letterlijk vijftigste. We vieren op deze dag de neerdaling van de Heilige Geest. Dat is de kracht die als een vlaag wind uit de hemel kwam nadat Jezus met Hemelvaart in de hemel was opgenomen. Deze kracht daalde neer op de vrienden van Jezus en op zijn moeder, de Maagd Maria. In de bijbel wordt dit meestal afgebeeld door vlammetjes boven de hoofden van de apostelen (zoals de vrienden van Jezus ook wel worden genoemd). De Heilige Geest wordt ook wel afgebeeld met een duif.

Om Pinksteren wat beeldender te maken, kun je er goed over kleuren. Hieronder hebben we de mooiste kleurplaten Pinksteren voor je samengesteld. Kies jouw favoriete Pinksteren kleurplaat en print ‘m uit. Je kunt meteen beginnen met kleuren. We wensen je een fijn pinksterfeest!