Emoji kleurplaten

emoji kleurplaten

Wat zijn emoji? Emoji of emoticons komen uit Japan en worden gebruikt om digitale communicatie te verlevendigen. Bijvoorbeeld in sms’jes of whatsappjes. Al in 1998 maakte de Japanner Kurita de eerste emoji. In eerste instantie waren emoji’s vooral smileys en andere grappige gezichtjes, daarna kwamen er typisch Japanse tafereeltjes als sushi, bloemen en buigende zakenlieden bij.

Nu kunnen we emoji’s bijna niet meer wegdenken in digitale berichten. En ja, zelfs in geschreven teksten in dagboeken of vriendenboekjes duiken ze op. En toen was daar in de zomer van 2017 ook nog eens de Emoji Film, waarin – hoe kan het ook anders – emoji’s de hoofdrol hebben.

Wat is jouw favoriete emoji? De drol, het spookje, het duiveltje of toch een simpele smiley die z’n tong uitsteekt? Op deze pagina hebben we zowel ‘gewone’ emoji kleurplaten als kleurplaten van de Emoji Film (The Emoji Movie) voor je verzameld. Zoek je favoriete emoji kleurplaat en kleur ‘m in zoals jij dat wilt. Vergeet je niet jouw beoordeling in sterren voor deze pagina achter te laten?